CONTACT

Hieronder kunt u een overzicht van veelgestelde vragen vinden


- Veelgestelde Vragen

Wat is een NEN 3140 inspectie?
Een NEN 3140 inspectie is een keuring volgens een Nederlandse norm waarin onder andere vermeld staat hoe keuringen van elektrisch gereedschappen moeten worden uitgevoerd. Dit is een wettelijk verplicht en voorkomt dat een arbeidsmiddel gevaarlijk kan worden door schade of slijtage.
Is een NEN 3140 keuring verplicht?
Alle elektrische gereedschappen die onder de NEN 3140 norm vallen, dienen wettelijk eens in de zoveel tijd, gekeurd te worden. Dus JA, een NEN 3140 keuring is verplicht.
Wat is een NEN 3140 keuringsrapport?
Een NEN 3140 keuringsrapport is het vastleggen van de resultaten van een uitgevoerde visuele inspectie en meting door een gecertificeerde keurmeester zoals Meet Infra. Dit keuringsrapport dient als wettelijk bewijs van de uitgevoerde keuringen.
Is het keuren van magazijnstellingen verplicht?
Magazijnstellingen zijn officiëel gezien een arbeidsmiddel wat kan leiden tot een gevaarlijke situatie zoals een arbeidsongeval. Dit kan gebeuren door schade of slijtage aan het arbeidsmiddel en daarom moeten magazijnstellingen gekeurd worden volgens de Arbeidsomstandighedenwetgeving.
Is het keuren van valbeveiliging verplicht?
Valbeveiligingen zijn officiëel gezien een arbeidsmiddel wat kan leiden tot een gevaarlijke situatie zoals een arbeidsongeval. Dit kan gebeuren door schade of slijtage aan het arbeidsmiddel en daarom moeten valbeveiligingen gekeurd worden volgens de Arbeidsomstandighedenwetgeving.
Is een ladderkeuring verplicht?
Alle draagbaar klimmaterieel zoals trappen, ladders en opstapjes zijn officiëel arbeidsmiddelen wat kan leiden tot een gevaarlijke situatie zoals een arbeidsongeval. Dit kan gebeuren door schade of slijtage aan het arbeidsmiddel en daarom moeten ladders ook gekeurd worden volgens de Arbeidsomstandighedenwetgeving.
Is het keuren van een hoogwerker verplicht?
Hoogwerkers zijn officiëel gezien een arbeidsmiddel wat kan leiden tot een gevaarlijke situatie zoals een arbeidsongeval. Dit kan gebeuren door schade of slijtage aan het arbeidsmiddel en daarom moeten hoogwerkers gekeurd worden volgens de Arbeidsomstandighedenwetgeving.
gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons Privacy Voorwaarden.
Lees meer